Якщо хочете смачно перекусити, цей рецепт – для вас.
Смажені яйця – чудовий варіант для сніданку чи просто перекусу / фото ua.depositphotos.com
Смажені яйця – чудовий варіант для сніданку чи просто перекусу, навіть якщо ви не вправний кулінар, адже вони готуються швидко й легко. Усе, що потрібно, – це розбити яйце на сковорідку та підігріти. Єдиний ризик – перетримати. Якщо ж ви все зробите правильно, то вже за 5 хвилин матимете ідеальне смажене яйце. А якщо хочете покращити смак без зайвих зусиль, варто додати один інгредієнт, пише Express.
Зазвичай для смаження яєць використовують олію – соняшникову, оливкову чи іншу. Вона запобігає прилипанню і вважається більш “здоровим” варіантом, ніж тваринний жир. Проте більшість видів олії мають нейтральні смак та запах, і тому не надають яйцям додаткової глибини смаку. Тому експерти радять замість олії використовувати вершкове масло: воно додасть страві багатшого смаку та створить приємну хрустку скоринку на білку.
“Найкраще у яйцях, смажених на вершковому маслі, – це смак… Ваші яйця природно набудуть цього насиченого вершкового смаку і стануть хрусткими на сковороді. Смаження яєць на вершковому маслі не має великої користі для здоров’я, але ви додаєте масло на сковороду не заради користі, а заради додаткового смаку”, – каже експерт з компанії The Happy Egg Co.
Відео дня
Кулінари рекомендують поливати яйця розтопленим маслом на сковороді, поки вони смажаться, оскільки це допомагає рівномірно розподілити тепло та створює смачну хрустку скоринку на білках.
Читайте також:
Чому не цвіте орхідея: експерт назвав горщик, який їй категорично не підходить
Насіння соняшнику – суперфуд, який ви недооцінюєте: як воно впливає на здоров’я
Учені назвали три місяці, коли народжуються найрозумніші люди
“Розтопіть на сковороді щедру порцію вершкового масла – приблизно столову ложку на одне яйце. Дочекайтеся, коли воно не почне пінитися, а потім розбийте яйця. Білки швидко почнуть звертатися, і коли цей процес завершиться, нахиліть сковороду так, щоб масло масло можна було зачерпнути ложкою. Безперервно поливайте яйця маслом, поки білки не будуть готові”, – пояснив експерт.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати яєчню по-гонконгськи. Цей рецепт Келвіна Енга та Фібі Мельник з нової кулінарної книги від команди Bonnie’s імітує приготування страви, яку можна знайти в меню Cha Chaan Teng. Ці ресторани є відмінною частиною кулінарного ландшафту Гонконгу.
Щоб надати яєчні шовковистої текстури, Енг і Мельник додають до неї два важливі компоненти: кукурудзяний крохмаль і згущене молоко. Перший у яйцях виконує ту саму функцію згущувача, сприяючи формуванню структури та запобігаючи пересмажуванню, а згущене молоко ж додасть яєчні горіхової, карамельної кремовості.